Έκθεση Φωτογραφίας Eλλάδα : Στιγμές προσωπικής ευτυχίας

posted in: Photo | 0
Συμμετοχή του Χρήστου Ν. Καρακάση στην Έκθεση Φωτογραφίας Eλλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας  στην Μόσχα που εγκαινιάστηκε  22 Ιανουαρίου 2016 στην Πινακοθήκη «Na Kashirke» (115446 Moscow, Russia Str. Milionshikova 35/2) και θα διαρκέσει μέχρι  28 Φεβρουαρίου 2016. Η Έκθεση Φωτογραφίας πραγματοποιείται στα πλαίσια εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016
Η έκθεση, με τίτλο «Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας» αποτελεί το επιστέγασμα του ομώνυμου διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού που διενεργήθηκε, από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2015, με συνδιοργανωτές την Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μόσχας Νο 174 «Δάντε Αλιγκέρι», το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και τη Φωτογραφική Λέσχη “М-53”.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε Έλληνες και Φιλέλληνες, σε όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και στόχος του ήταν να παρουσιαστούν, μέσα από την φωτογραφική τέχνη, η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση της Ελλάδας, το περιβάλλον των αστικών κέντρων και της επαρχίας της χώρας, να αναδειχθούν πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων, του ιδιωτικού και δημόσιου βίου τους.
415 συμμετέχοντες από 12 χώρες (Ρωσία, Ελλάδα, Λετονία, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία,  Ουκρανία, Λευκορωσία, Κύπρος, Τσεχία, Καζακστάν, Μολδαβία) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του διαγωνισμού και απέστειλαν στην Οργανωτική Επιτροπή συνολικά 1930 έργα.  Από αυτά, η κριτική επιτροπή επέλεξε 100 φωτογραφίες, οι οποίες και θα εκτεθούν στο πλαίσιο της έκθεσης.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας (www.gnto.ru).
Τοποθεσία:Πινακοθήκη «Na Kashirke»
Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης (Post graduate diploma in training and development)Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις, Video art, Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Καθηγητής Κινηματογράφου σε πολλές σχολές και ιδρύματα.  Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διεθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF. Έχει γράψει την «εισαγωγή στον κινηματογράφο» βιβλίο το οποίο  απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου.
πηγή : www.filmmaker.gr